Marec prinaša novo številko pOZNavalca

Dragi bralec, draga bralka, pred vami je nova številka našega pOZNavalca.

osrednja tema, na katero smo se tokrat osredotočili v naši novi številki pOZNavalca, je bila žal na dlani. Žalosten in tragičen čas, v katerem se nahajamo, obupani klici k solidarnosti, zapiranje v svoj balonček, skrivanje za zidom in obračanje oči stran od nesreče sočloveka so vodili do tega, da v središče tokrat postavimo mednarodne poskuse po urejanju krize na Bližnjem vzhodu, hkrati pa se posvetimo vlogi, ki jo Združeni narodi igrajo pri dostavi pomoči od sveta odrezanim območjem.

Med utrinki z društva najdete tematike, ki smo jih na društvu naslavljali v zadnjih nekaj mesecih, pozornost pa velja posvetiti tudi nagrajencem natečaja za osnovne in srednje šole na temo razvoja ter prejemnikom nagrade za najboljša diplomska, magistrska in doktorska dela na teme, povezane z Združenimi narodi. Med utrinke iz sveta smo tokrat poleg pomembnih napredkov, zaskrbljujočih rezultatov raziskav in sporočil, ki jih svetu prenaša generalni sekretar Združenih narodov, umestili kar dve pomembni vlogi v mednarodni skupnosti, ki ju je Slovenija prevzela v zadnjih nekaj mesecih, članstvo v Svetu ZN za človekove pravice ter članstvo v Izvršilnem odboru UNESCO.

Ob koncu tokratne številke pOZNavalca nikar ne spreglejte koledarčka dogodkov, ki se nam obetajo v bližnji prihodnosti. Poudarek smo tokrat ponovno namenili človekovim pravicam, strpnosti, medsebojnemu spoštovanju in skrbi za sočloveka.

Želimo si, da boste z nami.

AttachmentSize
POZNAVALEC - marec 2016.pdf2.71 MB
Tags: