Tekmovanje v pisanju esejev Many Languages, One World

Tekmovanje v pisanju esejev Many Languages, One World je spet tukaj! Že tretje leto zapored United Nations Academic Impact in ELS Educational Services Inc. vabita dijake in študente, starejše od 18 let, da svetu ponovno dokažejo moč besede mladih. Tokrat se bodo mladi imeli priložnost pomeriti v pisanju eseja v izbranem uradnem jeziku Organizacije združenih narodov (angleščina, arabščina, francoščina, kitajščina, španščina, ruščina) na temo večjezičnosti in vloge slednje pri vzpostavljanju in ohranjanju globalnega državljanstva in medkulturnega razumevanja. Izdelek mora prav tako izžarevati osebno, akademsko, kulturno ter nacionalno ozadje posameznika.

Šestdeset zmagovalcev bo imelo priložnost udeležiti se Globalnega foruma za mlade, ki bo potekal julija v New Yorku, natančneje v dvorani Generalne skupščine Združenih narodov. Na le-tem bodo nastopili kot mladi delegati, katerih naloga bo ustvariti izvirne akcijske načrte, povezane z Agendo 2030 Združenih narodov, ki se nanaša na trajnostni razvoj.

Rok oddaje eseja oziroma prijave na nagradni razpis je 31. marec 2016.

Več informacij o nagradnem natečaju je mogoče najti na naslednji povezavi: https://www.els.edu/en/ManyLanguagesOneWorld.

Kategorija: