MUNSC Salient 2015 izbran za najboljši nacionalni projekt Evropske mladinske nagrade Karla Velikega

Mednarodna mladinska konferenca MUNSC Salient 2015, ki jo izvaja podsekcija Društva za ZN za Slovenijo, Model United Nations Slovenia Club (MUNSC), je bila na natečaju Evropska mladinska nagrada Karla Velikega (European Charlemagne Youth Prize) s strani nacionalne komisije nagrade Karla Velikega (National Jury Charlemagne Youth Prize 2016) izbrana kot nesporni zmagovalec na nacionalni ravni. S tem se je projekt uvrstil v izbor za najboljši projekt na evropski ravni, ki bo razglašen 7. aprila.

Namen evropske mladinske nagrade Karla Velikega je spodbuditi razvoj evropske zavesti med mladimi ter njihovo vključevanje v projekte evropskega povezovanja. Nagrado prejmejo projekti mladih, ki krepijo razumevanje, spodbujajo razvoj skupnega občutka evropske identitete ter prikazujejo praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost. Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega vsako leto skupaj podelita Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna.

Nagrada za najboljši projekt je 5000 EUR, druga nagrada znaša 3000 EUR, tretja pa 2000 EUR. Kot del nagrade bodo trije končni nagrajenci povabljeni na obisk Evropskega parlamenta (v Bruslju ali v Strasbourgu). Poleg tega bodo predstavniki vseh 28 izbranih nacionalnih projektov povabljeni na štiridnevno potovanje v nemški Aachen. Nagrade za tri najboljše projekte bosta podelila predsednik Evropskega parlamenta in predstavnik Fundacije za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna.

Kategorija: