Novice OZN

ILO: Večina ostarelih po svetu brez dohodkovne varnosti

(Foto - splet)30. september 2014, Ženeva − Približno polovica starejših na svetu ne prejema nobene pokojnine, velik del tistih, ki pokojnino prejemajo, pa opozarja, da je ta prenizka in da se njihove pravice vse bolj krčijo. Zadnje je še posebej prisotno v razvitih evropskih državah. To v danes objavljenem poročilu po poročanju Slovenske tiskovne agencije ugotavlja Mednarodna organizacija dela (ILO).

Kategorija:

Generalni sekretar ZN Ban Ki-Moon srečal slovenskega predsednika Boruta Pahorja

Slovenski predsednik Borut Pahor in generalni sekretar ZN Ban Ki-moon. (Foto - ZN) Včeraj popoldan se je Generalni sekretar ZN Ban Ki-Moon srečal s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem. Generalni sekretar je izpostavil konstruktivno vlogo Slovenije na Zahodnem Balkanu in opozoril na podcenjevanje pomena medsebojne podpore med državami v regiji.

Več iz srečanja najdete na naslednji povezavi: http://www.un.org/sg/offthecuff/index.asp?nid=3571 (v angleščini).

Kategorija:

Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-moon: Sporočilo ob mednarodnem dnevu miru

Ban Ki-moonDunaj, 21. september - Danes je mednarodni dan miru.

Na ta dan Združeni narodi vsako leto znova pozivajo h globalnemu premirju.

Borce pozivamo, da odložijo svoje orožje ter tako sebi in drugim omogočijo trenutek miru.

Kategorija:

Novo 69. zasedanje Generalne skupščine ZN v znamenju podnebja in razvoja

(Foto - ZN)15. september 2014 - V torek se bo v New Yorku uradno začelo novo 69. zasedanje Generalne skupščine ZN, ki bo doživelo vrhunec teden dni kasneje, ko se bo odprla splošna razprava svetovnih voditeljev, med katerimi bo tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

Kategorija:

Boštjan Videmšek: Zidovi ksenofobije in razdvajanja

Melilla, špansko-maroška meja. (Foto - Jure Eržen, Delo)8. september 2014 - Po svetu hitro rastejo zidovi,­ ki ločujejo privilegirane od deprivilegiranih, bogate »varujejo«­ pred revnimi, eno etnično­ skupino postavljajo pred drugo,­ navidezno civilizacijo­ ščitijo­ pred vdorom (navideznih) barbarov in od meje Združenih­ ­držav in Mehike do demilitariziranega območja med ­Severno in Južno Korejo ­utrjujejo nov svetovni red.

Kategorija: