Novice OZN

Komisija za peticije pretekli teden o nacionalnem poročilu glede človekovih pravic in poročilu o trgovini z ljudmi

(Foto - splet)20. oktober 2014 - Komisija DZ za peticije se je na prvi seji pretekli teden seznanila s poročilom države za univerzalni pregled o človekovih pravicah, ki ga pripravljajo ZN, in pripravami na ustni zagovor poročila v Ženevi. Seznanila se je še s poročilom skupine za boj proti trgovini z ljudmi, ki ugotavlja, da Slovenija na tem področju relativno dobro dosega zastavljene cilje.

Kategorija:

Več kot pet milijard dolarjev pomoči za Gazo

Uničenje v Gazi. (Foto - ZN)12. oktober 2014, Kairo - Mednarodna skupnost je na današnji donatorski konferenci v Kairu zbrala kar 5,4 milijarde dolarjev pomoči za obnovo območja Gaze, je razkril norveški zunanji minister Boerge Brende. Največji znesek za palestinsko ozemlje, ki je bilo poleti razdejano v 50-dnevnem konfliktu z Izraelom, je po poročanju tujih tiskovnih agencij obljubil Katar, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Kategorija:

IMF poslabšal napoved rasti svetovnega gospodarstva

(Foto - splet)7. oktober 2014, Washington − Mednarodni denarni sklad (IMF) je danes poslabšal napoved rasti za svetovno gospodarstvo. Letos naj bi znašala 3,3 odstotka, kar je 0,1 odstotne točke slabše od julijske napovedi, prihodnje leto pa naj bi se pospešila na 3,8 odstotka, kar je 0,2 odstotne točke manj, kot so napovedali julija. Za 3,3 odstotka se je svetovni BDP okrepil tudi lani, piše STA.

Kategorija:

ZN: Tihotapcem z ljudmi v žep skoraj šest milijard evrov letno

(Foto - splet)7. oktober 2014, Dunaj - Za tragičnimi zgodbami tisoče migrantov, ki se vsako leto v upanju po varnejšem življenju umrejo nekje na poti z juga na sever, se po poročanju Združenih narodov skrivajo visoki dobički. Tihotapci z ljudmi, ki delujejo na območjih med Afriko in Evropo ter Južno in Severno Ameriko, po navedbah ZN vsako leto zaslužijo sedem milijard dolarjev oziroma 5,6 milijarde evrov.

Kategorija:

Kenijski predsednik na sojenje v Haag

Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta. (Foto - Reuters)6. oktober 2014, Nairobi - Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta je danes napovedal, da bo odšel na Mednarodno kazensko sodišče (ICC) v Haag, kjer je obtožen zločinov proti človečnosti. Kenyatta bo tako prvi predsednik države, ki se bo zagovarjal pred ICC še v času mandata, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Kategorija: