Novice OZN

Generalni sekretar ZN Ban Ki-moon: Sporočilo ob dnevu Združenih narodov, 24. oktober

Ban Ki-moon (Foto - ZN)DUNAJ, 24. oktober (Informacijska služba Združenih narodov) - V sedanjih časih številnih kriz so Združeni narodi potrebni bolj kot kadar koli prej. Revščina, bolezni, terorizem, diskriminacija in podnebne spremembe terjajo visok davek. Na milijone ljudi še vedno trpi zaradi obžalovanja vrednega izkoriščanja v obliki prisilnega dela, trgovine z ljudmi, spolnega suženjstva in nevarnih delovnih razmer v tovarnah, rudnikih in na poljih. Svetovno gospodarstvo še vedno ne ponuja enakih pogojev poslovanja.

Kategorija:

Komisija za peticije pretekli teden o nacionalnem poročilu glede človekovih pravic in poročilu o trgovini z ljudmi

(Foto - splet)20. oktober 2014 - Komisija DZ za peticije se je na prvi seji pretekli teden seznanila s poročilom države za univerzalni pregled o človekovih pravicah, ki ga pripravljajo ZN, in pripravami na ustni zagovor poročila v Ženevi. Seznanila se je še s poročilom skupine za boj proti trgovini z ljudmi, ki ugotavlja, da Slovenija na tem področju relativno dobro dosega zastavljene cilje.

Kategorija:

Več kot pet milijard dolarjev pomoči za Gazo

Uničenje v Gazi. (Foto - ZN)12. oktober 2014, Kairo - Mednarodna skupnost je na današnji donatorski konferenci v Kairu zbrala kar 5,4 milijarde dolarjev pomoči za obnovo območja Gaze, je razkril norveški zunanji minister Boerge Brende. Največji znesek za palestinsko ozemlje, ki je bilo poleti razdejano v 50-dnevnem konfliktu z Izraelom, je po poročanju tujih tiskovnih agencij obljubil Katar, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Kategorija:

IMF poslabšal napoved rasti svetovnega gospodarstva

(Foto - splet)7. oktober 2014, Washington − Mednarodni denarni sklad (IMF) je danes poslabšal napoved rasti za svetovno gospodarstvo. Letos naj bi znašala 3,3 odstotka, kar je 0,1 odstotne točke slabše od julijske napovedi, prihodnje leto pa naj bi se pospešila na 3,8 odstotka, kar je 0,2 odstotne točke manj, kot so napovedali julija. Za 3,3 odstotka se je svetovni BDP okrepil tudi lani, piše STA.

Kategorija:

ZN: Tihotapcem z ljudmi v žep skoraj šest milijard evrov letno

(Foto - splet)7. oktober 2014, Dunaj - Za tragičnimi zgodbami tisoče migrantov, ki se vsako leto v upanju po varnejšem življenju umrejo nekje na poti z juga na sever, se po poročanju Združenih narodov skrivajo visoki dobički. Tihotapci z ljudmi, ki delujejo na območjih med Afriko in Evropo ter Južno in Severno Ameriko, po navedbah ZN vsako leto zaslužijo sedem milijard dolarjev oziroma 5,6 milijarde evrov.

Kategorija: