Novice OZN

Objavljen mladinski natečaj Plural+ za videe na temo migracij, raznolikosti in socialne vključenosti

Zavezništvo civilizacij (United Nations Alliance of Civilizations – UNAOC) in Mednarodna organizacija za migracije (International Organization for Migration – IOM) razpisujeta mladinski natečaj Plural+ za video posnetke na temo migracij, raznolikosti in socialne vključenosti.

Ob spoznanju, da so mladi agenti družbenih sprememb v svetu, polnem nestrpnosti in kulturnih ter verskih delitev, natečaj vabi mlade k naslavljanju ključnih izzivov in priložnosti na področju socialne vključenosti in kohezije, integracije migrantov, spoštovanja identitete, raznolikosti in človekovih pravic - tako na lokalni, kot tudi na globalni ravni. Na natečaju lahko sodelujejo mladi, stari med 9 in 25 let, z video posnetki, ki ne smejo presegati dolžine 5 minut. Rok za predložitev videov je 15. junij 2015.

Več informacij o natečaju najdete tukaj (v angleščini).

Kategorija:

UNICEF bo potreboval 50 mio dolarjev

Iz Sklada Združenih narodov za otroke (Unicef) so danes sporočili, da bodo za zagotavljanje nujne življenjske pomoči otrokom, prizadetim v uničujočem potresu v Nepalu, v prihodnjih treh mesecih potreboval 50 milijonov ameriških dolarjev.

Kategorija:

Mednarodni dan jazza

Unesco je 30. april določil za mednarodni dan jazza. Henri Matisse je nekoč jazz označil za "ritem in smisel", je besede francoskega umetnika v letošnji poslanici povzela generalna direktorica Unesca Irina Bokova. Po njenih besedah jazz predstavlja glasbo v njeni največji ustvarjalnosti in svobodi.

Kategorija:

Pri delu je ključna preventiva

Svetovni dan varnosti in zdravja pri delu, 28. april, letos poudarja pomen preventive. Čas je, da uveljavimo ukrepe, ki so se izkazali za pozitivne, ob današnjem dnevu poziva generalni direktor Mednarodne organizacije dela (ILO) Guy Ryder.

Kategorija:

Po potresu v Nepalu ukrepajo ZN

Svetovni program za hrano (WFP) je danes sporočil, da pripravlja obsežno humanitarno operacijo v Nepalu, ki ga je prizadel uničujoč potres, v katerem je po zadnjih podatkih življenje izgubilo več kot 3700 ljudi. Prvo letalo s pomočjo bo v Nepal prispelo v torek.

Kategorija: