Novice OZN

Sporočilo GS OZN ob mednarodnem dnevu dobrodelnosti

Mednarodni dan dobrodelnosti sovpada z obletnico smrti matere Tereze, ki je za boj proti revščini prejela Nobelovo nagrado leta 1979. Ob tem dogodku je denarno nagrado podarila najrevnejšim ljudem v Indiji.

Kategorija:

"Mobile Film Festival" o podnebnih spremembah

 
Mobile Film Festival v sodelovanju z Združenimi narodi vabi filmske ustvarjalce, da z mobilnimi telefoni posnamejo enominutne videe, ki bodo posameznike spodbudili k ukrepanju proti podnebnim spremembam. 
Kategorija:

Sporočilo generalnega sekretarja ZN ob svetovnem dnevu humanitarnih dejavnosti, 19. avgust

Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-moon. (Foto - ZN)DUNAJ, 19. avgust (Informacijska služba Združenih narodov) – Na svetovni dan humanitarnih dejavnosti častimo nesebičnost, predanost in žrtvovanje številnih delavcev in prostovoljcev, ki pomagajo najbolj ranljivim ljudem po vsem svetu. Pogosto tvegajo celo svojo življenje, da bi pomagali.

Kategorija:

Sporočilo generalnega sekretarja ZN ob mednarodnem dnevu mladih

Naraščujoče grožnje, nasilni ekstremizem, nestabilne politične razmere, gospodarska kriza in družbene spremembe se združujejo v velik izziv, s katerimi se bodo morali srečevati mladi. Nihče ne pozna bolje od mladih trenutnih problematik in tudi ne najboljšega načina kako se na njih odzvati. Zato pozivam mlade, naj spregovorijo, ter prosim voditelje, da poslušajo.

Kategorija:

Sporočilo generalnega sekretarja ZN ob dnevu boja proti trgovini z ljudmi

S prodajo ljudi za dobiček se žal srečuje celoten svet. Ranljivejše ženske in dekleta predstavljajo večino žrtev trgovine z ljudmi, pogosto gre tudi za prodajo v spolno suženjstvo.

Kategorija: