Pod okroljem organizacije SLOGA, Društvo za ZN za Slovenijo predstavlja projekt imenovan “Pet P-jev za trajnostno, odprto in uravnoteženo družbo.”

Projekt “5xP” bo skozi izobraževalne dejavnosti in praktične aktivnosti spodbujal mlade, da prispevajo k bolj trajnostni, odprti in uravnoteženi družbi. Projekt je razdeljen na 5 sklopov glede na 5 besed, ki se začnejo s črko P in s katerimi lahko zajamemo vseh 17 CTR: People (Ljudje), Prosperity (Blaginja), Planet (Planet), Partnership (Partnerstvo) in Peace (Mir). Vsak sklop bo obsegal izobraževalno aktivnost in praktično dejavnost, ki bo pridobljeno znanje prenesla v naš vsakdan in ga aplicirala na akutnih problematikah.

Začenjamo s prvim P-jem; PLANET. Poročilo Združenih narodov s področja okoljskih sprememb je zastrašujoče: po besedah Generalnega sekretarja je “svet na katastrofalni poti do segrevanja za 2,7 stopinje Celzija”. Imamo mladi svojo prihodnost še v lastnih rokah? Je čas popolne apatije in pesimizma dosegel vrhunec? Mi menimo, da še ni prepozno. Z ozaveščanjem o pomembnosti uporabe okolju prijaznih artiklov v našem vsakdanjiku, pomembnosti obnovljivih virov in ohranjanja čistega okolja smo že korak bližje svetlejši prihodnosti.

S ciljem motiviranja mladih (in v srcu mladih) k dejanskim pozitivnim spremembam na področju varstva okolja vse vas vljudno vabimo na dvourno čistilno akcijo, ki bo potekala 25. septembra 2021 v Ljubljani ter v Murski Soboti – pridružite se nam! Za lažjo komunikacijo prosim izpolnite slednje: Čistilna akcija 5xP (Za udeležbo na dogodku je po vladnem odloku potreben pogoj PCT.)

»Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira EU in izvajajo Združenje VENRO, Platforma ONGD, Platforma SLOGA in Združenje CONCORD. Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za javno upravo. Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev.«