Mladinski organizaciji Zveze združenj borcev (ZZB) za vrednote NOB Slovenije in Društva za Združene narode (DZN) za Slovenijo sta se v sredo 25. januarja srečali na skupnem dogodku. Pogovornemu delu večera je sledilo tovariško druženje ob namizni igri Postani partizan.

Ljubljana, 25. 1. 2023 – V prostorih Društva za Združene narode (DZN) za Slovenijo je na sredin večer potekal Tematsko-pogovorni večer. Pobudo za izvedbo skupnega dogodka so dali Mladi za vrednote NOB (MNOB) in ga organizirali skupaj s svojimi prijatelji iz mladinske sekcije DZN.

Večer je vodil Žiga Kolan, poslovodeči tajnik MNOB, glavna gostja pa je bila predsednica mladinske sekcije DZN Ana Stražar. Gospa Stražar je v uvodnem delu predstavila delovanje DZN in vrednote za katere se zavzemajo, zbranim je tudi bolj podrobno predstavila delovanje mladinske sekcije, katero vodi. Predstavitvi je sledil čas za vprašanja udeležencev pogovornega večera, ki so vodila v zanimiv pogovor med zbranimi.

Ko so bila vprašanja gostov izčrpana, je tovariš Kolan, v zahvalo za sodelovanje gospe Stražar v imenu MNOB podaril knjigo Toneta Kregarja: Vigred se povrne, knjigo je v ta namen darovala krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB Celje – Dečkovo naselje.

Po zaključku uradnega dela večera se je debata še naprej nadaljevala. Mladi pa so spoznavali zgodovino NOB na slovenskem ob igranju namizne igre Postani partizan. Dogodek se je snemal in posnetek bo kmalu objavljen na spletnih medijih MNOB oz. ZZB NOB Slovenije.

Avtor vsebine prispevka: MNOB