Pri L’Oreal Adria in Slovenski nacionalni komisiji UNESCO v sklopu nacionalnega programa »Za ženske v znanosti« že 15 let na različne načine podpiramo in spodbujamo mlade raziskovalke ter skrbimo za prepoznavnost njihovih uspehov. Verjamemo namreč, da dosežki žensk v znanosti izboljšujejo svet prihodnosti.

V desetletju in pol smo tako s štipendijami in podprli že več kot 40 prodornih slovenskih raziskovalk. Verjamemo, da je svetla prihodnost na področju znanosti in raziskovalnega dela tudi za letošnje prejemnice štipendij. Nagrajenke bodo na podelitvi štipendij predstavile svoja dela, lahko pa vam že zdaj namignemo, da vse druži inovativnost, zagnanost in razmišljanje o izzivih današnjega časa. Njihovo delo dopolnjuje uspehe drugih raziskovalk, ki smo jih v preteklih mesecih izpostavili tudi na Facebook strani projekta ob jubilejni ozaveščevalni kampaniji poimenovani Abeceda znanosti.

Vabimo vas, da se nam pridružite na slovesni podelitvi štipendiji in prisluhnete predstaviti dosežkov letošnjih nagrajenk ob njihovi počastitvi.

Jubilejna 15. podelitev štipendij programa L’Oreal-UNESCO »Za ženske v znanosti« bo potekala v torek, 15. junija, ob 14.00 preko spletnega prenosa iz Atrija ZRC SAZU.

Podelitev lahko v živo spremljate preko Facebook strani »Za ženske v znanosti«: facebook.com/zazenskevznanosti in preko povezave vzivo.sta.si.

Vljudno vabljeni!

Vir: Urad za UNESCO