Mednarodna organizacija za migracije (IOM), Agencija Združenih narodov za migracije, vas vabi na spletno usposabljanje o dostopu do stanovanj kot ključnem dejavniku socialne vključenosti migrantov. Usposabljanje bo potekalo v sredo, 5. aprila 2023, med 9.00 in 12.00. Na usposabljanju bomo spoznali dobro prakso neprofitne nastanitve za migrante, razvito v Toskani v Italiji, in ukrepe za krepitev vključujoče stanovanjske politike. Program pošiljamo v priponki.

Usposabljanje je namenjeno predstavnikom slovenskih občin in deležnikom na področju migracij, ki krepijo podporno okolje za vključevanje migrantov.

Usposabljanje bo izvedla dr. Eleonora Milazzo, raziskovalka na Inštitutu Egmont in European Policy Centre v Bruslju ter svetovalka za IOM. Je avtorica številnih publikacij na temo migracij, vključno z nekaterimi gradivi, pripravljenimi v okviru projekta Includ-EU.

Usposabljanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Usposabljanje je organizirano v okviru evropskega projekta Includ-EU, ki si prizadeva prispevati k izgradnji bolj vključujočih in povezanih evropskih družb s krepitvijo izmenjave izkušenj, sodelovanja ter partnerstev med lokalnimi in regionalnimi oblastmi iz Grčije, Italije, Nizozemske, Romunije, Slovenije ter Španije. Projekt financira Evropska komisija v sklopu Sklada za azil, migracije in integracijo (AMIF).

Usposabljanje je namenjeno omejenemu številu udeležencev, zato vas prosimo, da udeležbo potrdite na e-poštni naslov aaralica@iom.int (Adriana Aralica).