Izzivi za trajnostni razvoj, ki jih prinaša kompleksnost globaliziranega sveta, so po svetu vse večji. Podnebne spremembe predstavljajo globalno grožnjo, ki ima uničujoče in nepopravljive posledice za gospodarske, družbene in okoljske sisteme.

V letošnjem letu je Platforma SLOGA pričela z novim projektom The Future We Want, pri katerem sodeluje devet projektnih partnerjev.

The Future We Want (Prihodnost, ki si jo želimo) je projekt, katerega cilj je povečati stopnjo vključenosti mladih Evropejcev v vprašanja trajnosti in razvoja, predvideti in ustvariti boljše načine življenja ter z zagovorništvom Agende 2030 na lokalni in evropski ravni zagotoviti pomemben glas evropske mladine pri oblikovanju političnega programa EU na področju podnebja in trajnosti.

Platforma SLOGA išče 5 udeležencev za sodelovanje na projektu.

Izbrani udeleženci bodo sodelovali pri naslednjih dejavnostih:

  • spletni učni modul (od 15. januarja do 15. aprila 2024, približno 2 uri na teden);
  • tečaj usposabljanja v Busteni v Romuniji (od 19. do 28. aprila 2024);
  • individualno in skupinsko pripravljalno delo (maj-avgust 2024, približno 2 uri na teden);
  • pripravljalno delo za spletno kampanjo in transnacionalno karavano;
  • udeležitev transnacionalne karavane, ki se bo ustavila v 17 evropskih mestih in končala v Bruslju na dvodnevnem festivalu (udeleženci bodo razdeljeni v dve različni skupini, ki bosta potovali po dveh poteh od 27. avgusta do 16. septembra 2024);
  • mladi (osebe, starejše od 18 let, zgornje meje ni, pomembno je, da se počutite mladi), iz Slovenije), ki potujejo s karavano bodo oblikovali evropski mladinski manifest za trajnostno prihodnost, ki ga bodo predali evropskim poslancem v Bruslju.

ROK ZA PRIJAVO: 15. december 2023 

Potrebna je prijava TUKAJ.

Več o projektu si lahko preberete na tej povezavi: https://sloga-platform.org/the-future-we-want-transnacioanlna-karavana-po-evropi/