Mednarodna organizacija za migracije (IOM), Agencija Združenih narodov za migracije, vas vabi na konferenco o vključujočem izobraževanju in razvoju veščin.

Konferenca bo potekala v četrtek, 18. maja 2023, med 8.30 in 14.00 Best Western Premier Hotelu Slon (Slovenska cesta 34, Ljubljana). Konferenca bo naslovila vključujoče izobraževanje in razvoj veščin skozi pristop, ki upošteva potrebe migrantov in krepi njihovo socialno vključenost. V uvodnem delu nas bosta nagovorili mag. Katarina Štrukelj, direktorica Urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov, in dr. Aida Kamišalić Latifić, državna sekretarka na Ministrstvu za digitalno preobrazbo. Panelistke in panelist bodo v okviru dveh okroglih miz razpravljali o vključevanju migrantskih otrok v izobraževanje in o usposabljanjih ter razvoju veščin migrantov. V priponki pošiljamo program konference.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Konferenca je organizirana v okviru evropskega projekta Includ-EU, ki si prizadeva prispevati k izgradnji bolj vključujočih in povezanih evropskih družb s krepitvijo izmenjave izkušenj, sodelovanja ter partnerstev med lokalnimi in regionalnimi oblastmi iz Grčije, Italije, Nizozemske, Romunije, Slovenije ter Španije. Projekt financira Evropska komisija v sklopu Sklada za azil, migracije in integracijo (AMIF).

Organizatorji prosijo za  potrditev udeležbe na konferenci do srede, 17. maja 2023, na e-poštni naslov aaralica@iom.int (Adriana Aralica).