»Podnebna kriza je namreč velika, celostna, vseobsegajoča vojna. Vojna človeštva proti človeštvu. Vojna človeštva proti novim generacijam. Vojna človeštva proti živalskemu svetu. Vojna človeštva proti celotnim ekosistemom. Vojna človeštva proti planetu, ki nas gosti. Vojna človeštva proti ravnovesju, (so)bivanju, prihodnosti. Zločin človeštva in zločin proti človeštvu – in človečnosti«

Pridružite se nam v sredo, 3. novembra ob 18:00, ko bomo v prostorih Društva za Združene narode za Slovenijo skupaj z našim gostom Boštjanom Videmškom, dolgoletnim novinarskim poročevalcem iz kriznih žarišč, novinarjem Dela in sodelavcem številnih tujih časopisov, revij in spletnih portalov ter avtorjem treh odmevnih družbeno angažiranih knjig, spregovorili o njegovi knjigi PLAN B. Naslovili bomo pereče probleme okoljske tematike ter poznane svetovne prakse za upočasnitev podnebnih sprememb, ki jih je avtor opisal v knjigi.

Dogodek si boste lahko ogledali tudi preko Instagram LIVE na profilu Društva za ZN za Slovenijo (@una_slovenia).

Literarni večer se izvaja v okviru projekta »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022«, ki ga financira EU in izvajajo Združenje VENRO, Platforma ONGD, Platforma SLOGA in Združenje CONCORD. Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za javno upravo. Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev.