Združenje “PRAVNIK” in Konrad Adenauer Stiftung-Rule of Law Program South East Europe vabita vse zainteresirane posameznike na že 15. izvedbo Mednarodne poletne šole Sarajevo, ki bo tokrat naslavljala vlogo tranzicijske pravičnosti pri ponovni vzpostavitvi vladavine prava in človekovih pravic v post-konfliktnih družbah. Poletna šola bo potekala med 4. in 14. avgustom 2021.

Namen poletne šole je opolnomočiti bodoče odločevalce, da bodo sposobni vzpostaviti vladavino prava in sistem človekovih pravic v tranzicijskih državah, razširiti tako teoretično kot tudi praktično znanje udeležencev in vplivati na spremembe v tranzicijskih državah v smeri trajnostnega sistema vladavine prava in spoštovanja človekovih pravic.

Na poletno šolo se lahko prijavijo posamezniki stari do 30 let in doktorski študenti prava ter ostalih sorodnih disciplin (mlajši od 35 let). Prav tako se lahko prijavi omejeno število dodiplomskih študentov in mladih profesionalcev iz Evrope in ZDA.

Kotizacija znaša 200€ in pokriva nastanitev, večino obrokov in delovni material. Študenti iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Severne Makedonije, Črne Gore, Romunije, Moldavije in Srbije se lahko prijavijo za znižano kotizacijo, in sicer 50 % znižanje (100€).

Rok za prijavo je 30. maj 2021.

Povezava do prijave in celotnega razpisa