Med 12. in 13. avgustom 2021 (od 14:30 do 17:30 ET) bo pisarna odposlanke generalnega sekretarja ZN za mlade ob mednarodnem dnevu mladih gostila prvi v celoti virtualni #YouthLead Innovation Festival.

Kljub izzivom preteklega leta mladi znova dokazujejo, da so s svojo trdoživostjo, vztrajnostjo in inovativnostjo vir navdiha in upanja za svet v naši prihodnosti. Kljub temu mladi inovatorji z ranljivih in marginaliziranih skupnostih prevečekrat ostajajo neprepoznani. S to mislijo želi #YouthLead Innovation Festival izpostaviti in proslaviti tako mlade inovatorje in iskalce kreativnih rešitev, kot tudi tiste, ki mlade podpirajo pri iskanju rešitev, ki doprinašajo k izpolnjevanju Ciljev trajnostnega razvoja in spopadanju s COVID-19 pandemijo ter njenimi posledicami.

Tekom Festivala se bodo srečanja osredotočala na šest tematskih sklopov: zdravje in dobro počutje, podnebni ukrepi in biotska raznovrstnost, gospodarsko opolnomočenje in zaposlovanje, digitalna tehnologija, prehranska varnost ter izobraževanje.

Prijaviti so na tej povezavi mogoče vse do pričetka dogodkov.